Vi vet att rött är julens färg. Röda ljus, stjärnor och sidensnören till våra paket. Men inte nog med att det är en traditionell färg att klä sig i på julen – rött är helt enkelt helt rätt i vinter över lag! Att välja en röd stickad tröja, en röd stickad kjol och röda skor är helt rätt i vinter. Det går inte att få för mycket rött i år.

Du är bjuden på en julfest på jobbet och du vet inte alls hur du ska piffa till dig. Jag har de rätta knepen. Svart är som bekant alltid rätt, men vill du vara hetast på festen ska du välja rött. Med rött kommer dock större utmaningar på att rätta till det där leendet, för rött med gult är inte hett i år heller… Tandblekning behöver inte alls vara dyrt, du kan enkelt bleka tänderna hemma.

Kostymer fortfarande hett

Varför inte köra en schysst röd statementkostym till festen? Rött symboliserar makt och kärlek och är dessutom en oerhört förförande färg. Stickat och broderat är inne i år och du kommer se helt rätt ut. Fördelen med att rött är rätt i år är att vi inte förknippat färgen med jul resten av året. Det är alltså en värd nämnd investering. Kostymen kan med fördel ha både ett par vida byxor till eller en knälång kjol. Det går att kombinera olika röda nyanser, men se upp. Det kan bli lite fel. Det bästa är att köpa en komplett kostym istället där det är samma färger på över- och underdel.

När du nu står där med ditt vackra leende och den lyster som rött skapar så har du bara en sak kvar att tänka på. Så här kommer lite välbehövliga tips på hur du ska föra dig på festen! Firmafest kräver ju trotsallt lite mer av dig än dina kompisar många gånger.