vitt leendeDet kan vara väldigt dyrt att gå och bleka tänderna hos tandläkaren. Det finns billigare metoder att tillta, som dessutom är mer skonsamma mot dina tänder. Ta första steget till ett bländade vitt leende och testa på att bleka tänderna i hemmet!

Varför vill så många ha vitare tänder? Vita tänder är ett tecken på hälsa, gula tänder kan man få bland annat genom viss livsstil och dålig munhygien eller bara otur. Allt från Hollywoodkändisar till vanliga svenssons fräschar upp sina leenden för att få bättre självförtroende och våga le mot sin omgivning. Men det kan dessvärre vara ganska dyrt att bleka tänderna hos tandläkaren. Tur att det finns massor av bra och billigare metoder att testa hemma.

Använd skonsamma metoder

Ska man satsa på tandblekning i hemmet så gäller det att välja produkter som är skonsamma mot dina tänder. En blekning utan peroxid är exempelvis ett bra val. Dessa hemmablekningar är dessutom mycket billigare än de man får hos tandläkaren. För att få ett mer långvarigt resultat av sin blekning kan det vara bra att använda sig utav tandkräm som motverkar missfärgade tänder samt att dricka rödvin, kaffe och andra drycker som missfärgar tänderna med sugrör. Om du vill testa på att bleka tänderna med en så kallad husmorskur kan du testa att borsta tänderna med bikarbonat, skriver Expressen. Det är bra för många saker och sägs också hjälpa dig att få ett bländande vitt leende. 

Vita tänder med jordgubbar och banan

Det kan låta för bra för att vara sant men om man ska tro en artikel publicerad av Aftonbladet så kan man fixa sig ett vitare leende med hjälp av frukt. Jordgubbar innehåller bland äppelsyra, som kan ge en vitare look till dina tänder. Genom att mosa en väl mogen jordgubbe och borsta tänderna försiktigt med den kan man få ett vitare leende. Samma sak gäller med banan, fast då ska man gnugga insidan av bananens skal mot tandraden. Om detta fungerar eller ej återstår att se, det bästa är att testa! Men man ska nog inte förvänta sig ett lika vitt resultat av detta som man får av hemmablekning.

Såhär funkar det att bleka tänderna hos tandläkaren: