Gardintrender har kommit och gått genom åren och ständigt varierat i färg, form och material. Nu är det dags att rensa ut alla mörka och tunga sammetsgardiner och släppa in ljuset. Lär dig att lyfta rummen i hemmet med vackra gardiner och bli din egen gardinexpert.

Inredningssäsongen 2020 hälsar de ljusa tonerna välkommen som lyfter både humöret och inredningen till nya nivåer. Misslyckade gardinval kan leda till direkt motsatt effekt. Läs mer om hur du lyckas med säsongens textilier här.

Så inreder du med gardiner

Gardintrenden 2020 fokuserar på ljusa varianter istället för mörka och tunga gardinmaterial. Även mattor, kuddar, bord och andra inredningsdetaljer byts ut från mörkt till ljust. Ljusa sandfärger och beige dominerar men även dimrosa pasteller som piggar upp. När det gäller val av gardiner finns det en del att tänka på:

  • Kappa eller längder?
  • Material
  • Färgval
  • Upphängningsteknik

Bland det stora utbudet på Nolhagahem.se kan du bland annat hitta en gardinkappa som passar din inredningsstil till ett förmånligt pris och det bästa är att du kan shoppa hemifrån. Du har med andra ord gott om tid på dig att mäta dina fönster och välja ut dina favoritgardiner.

Undvik gardinmissar

För att uppnå gardinharmoni i ditt hem måste du se till att undvika några vanliga gardinmissar. Se till att du mäter ordentligt så att du slipper för långa gardiner som samlar damm och släpar i golvet. För korta gardiner är inte heller särskilt smickrande. Det är också viktigt att undvika gardinstänger som hänger för lågt vilket påverkar upplevelsen av rummets storlek på ett negativt sätt.

En känsla av rymd

Genom att hänga gardinskenor riktigt högt upp i taket med längder som går hela vägen ner till golvet skapas en känsla av rymd som gör att rummet och fönsterna upplevs som större än de i själva verket är. Om valet av textilier dessutom är lätta och skira återspeglas detta i mängden naturligt ljus som kan leta sig in rummet. Gardiner som släpper in ljus och som har något gemensamt med den övriga inredningen kan skapa en snygg och fräsch helhet som inte bara lyfter det specifika rummet utan känslan i hela hemmet. Oavsett vilka gardiner du väljer måste du ha rummets användning i åtanke. I ett sovrum kan det till exempel vara bra att kunna mörklägga för att njuta av en god natts sömn.