Trenderna inom hudvård har varit många under senare år. Ett tag var det inne med skräddarsydda serum och koreansk hudvård. Microneedling är en annan trend som är fortsatt stark, Hudvård är i sig någonting som blivit alltmer trendigt på senare år. Vad som tidigare var ett område som främst intresserade kvinnor är nu någonting som också män i ökande utsträckning intresserar sig för.

Trender i all ära, när det gäller hudvårdsbehandlingar är ändå det viktigaste att de fungerar. Hos Inskinity hudvårdsklinik är de väl medvetna om vilka metoder som fungerar på olika typer av hudproblem. De använder sig av väl beprövade metoder för att avhjälpa allt från acne till att genomföra rena skönhetsingrepp.

kvinna i vitt pannband får behandlingTrenderna som fungerar

Några av de bäst fungerande hudvårdsmetoderna som trendat de senaste fem åren är:

  • Microneedling – går ut på att stimulera bildandet av kollagen i huden. För att göra det åsamkar man huden en liten, kontrollerad skada med små nålar. Enligt många experter är det en av de absolut kraftfullaste hudbehandlingarna som går att få. En variant kallas för dermapen, vilket kan hjälpa bland annat mot acne.
  • Retinoider – Retinoider är ett samlingsnamn som syftar på olika slags A-vitaminer. När det gäller hudvård är just A-vitaminer de som visat sig ha mest gynnsamma effekter. Retinoider kan hjälpa huden med många olika åkommor såsom pigmentering och akne.
  • Serum – Krämens effektivare släkting serumet har länge varit en trend inom hudvård. Skälet till det är för att serum till skillnad från krämer består av molekyler som är små nog för att tränga djupt ned i huden.
  • IPL-behandling – IPL kan användas bland annat för att korrigera ärr och minska förekomsten av ytliga blodkärl.

Miljövänlig hudvård?

Med tanke på den stora uppmärksamheten som riktas mot miljön och klimathotet är det inte så överraskande att liknande tankegångar går igen i hudvårdstrender. Inom hudvård visas det bland annat genom populariteten av ekologiska produkter. Men se upp, bara för att någonting sägs vara naturligt eller ekologiskt behöver det inte automatiskt innebära att det är det bästa för huden. Faktum är att det finns en hel del naturliga ämnen som kan irritera din hud.