Att ha en bra och fungerande hudvårdsrutin är väldigt viktigt för att hålla hyn fin. Vissa är osäkra på hur det fungerar, med det behöver inte alls vara svårt. Här finner du några bra tips på hur du kan göra.

Undersök vilka produkter just du behöver – du kan hitta bra alternativ hos bioph+, och se hur deras utbud ser ut på deras webbsida. Det är många som inte vet hur hudvård fungerar, men det är inget att skämmas över – kom ihåg att det är bättre att starta idag än att aldrig göra det. En bra hudvårdsrutin består av bara några få grundsteg: du ska rengöra huden, applicera en hudvårdsprodukt, och sedan applicera en fuktkräm. Detta gör du både morgon och kväll varje dag.

Tips och saker att tänka på

  • Se till att du tvättar och rengör dig innan du applicerar några hudvårdsprodukter. I reklamfilmer för den här typen av produkter så visas modellen sällan tvätta händerna, vilket kanske påverkar de faktiska användarnas beteende på fel sätt, så till att du gör rätt.
  • Skaffa gärna en separat handduk som du bara använder för ansiktet. När du torkar dig i ansiktet med en vanlig handduk så gnuggar du nämligen bakterier och döda hudceller över dina ansiktsporer, vilket ju är kontraproduktivt.
  • Läs instruktionerna för din hudvårdsprodukt, och följ dem till punkt och pricka. Att använda en produkt längre än vad du instrueras att göra betyder inte alltid att du får en bättre effekt, utan din hy kan mycket väl bara bli röd och irriterad istället.
  • Du behöver inte hålla dig till enbart den grundläggande hudvårdsrutinen på tre steg – om du är medveten om att du har särskilda behov för just din hy, så involvera dem i rutinen. Om du till exempel har känslig hy så kan du även behöva badda eller smörja in den med produkter avsedda för detta.
  • Använd inte produkter som har blivit för gamla. Ofta är det inte direkt skadligt att göra det, men en produkt som har passerat sitt bäst före-datum blir ändå mindre och mindre effektiv med tiden, så det kan då vara bra att slänga din gamla dagkräm och köpa en ny.