Har du gått och funderat länge på hur du ska droppa den pirrigaste frågan i hela ditt liv? Lugn, här kommer tipsen som får dig att känna dig lite mer pepp och självsäker på den stora förlovningsdagen. Vi tipsar om ringar, timing och, ja, hur du ska fråga, helt enkelt.

Okej, börja med att lösa det här med ringen. Du vill välja en ring som är designad av en erkänd formgivare, så att din partner kan skryta om ringen för alla sina kompisar. Ringen är nämligen ett viktigt statement även om det kanske inte nödvändigtvis påverkar din partners spontana svar. Här har du utbudet som formgivaren och artisten Efva Attling själv designat, enastående ringar med andra ord: https://www.efvaattling.com/sv/produkter/ringar/forlovningsringar/

När du har valt ring ska du fundera över din paketering. Alltså, hur du slår in förlovningen – inte ringen.

När ska du räcka fram förlovningsringen?

Den största frågan för dig som friar är givetvis hur du ska lägga fram frågan, och ringen. En del vill göra det under en stund när de är själva och ingen ser på. Det är ett ömsint och fint frieri som också gör att pressen på den som ska svara inte behöver vara så stor. Vet du med dig att din partner är obekväm med stora samlingar och folk som glor och häpnas – är det kanske bättre att ta det hemma efter en riktigt god och mysig middag. Vet du med dig att din partner är den extroverta teaterapan? Då följer lite tips som kanske passar den personen.

  • Fria under vattnet! Ta med din partner på en snorkeltur och dra fram ringen. Ord behövs inte! Det framgår tydligt vad det är du vill.
  • Gör en flashmob! Överraska din partner som är på väg hem från jobbet och dyk upp från ingenstans. Är det en lättskrämd person som brukar vara trött och vresig efter jobbet så ska du se upp…
  • Låt din partner gå på skattjakt! Ringen och du är givetvis målet.

Här finns lite fler gulliga och oväntade tips på hur du kan fria.

Är du inte lagd åt hållet att spexa till det? Det gör inget. Du vet ofta bäst själv hur du tror att din partner kan tänka sig vilja bli friad på. Är det inte bara romantiskt nog att göra det på en date ute, eller hemma?