Hudvård är det viktigaste som finns för dig som vill ha ett fräsch hy med lyster och mjuka, vackra läppar. Det får dig att se frisk och pigg ut, känns alldeles underbart och ger dig en rejäl boost på både in- och utsidan.

För att få perfekt hy och läppar finns det en hel del saker du kan göra, även om du har problem som torrhet, akne eller oljiga partier i ansiktet. Det krävs lite tålamod, men resultaten kommer att bli imponerande. Du kommer också behöva bra produkter som Hurraw läppbalsam som kommer i många varianter. Välj efter dina egna, unika preferenser och behov bland följande:

  • Beauty,Spa,Woman,With,Perfect,Skin,Portrait.,Beautiful,Brunette,SpaFärger – ger dina läppar en vacker nyans
  • Smaker – från lakrits och mint till ananas och hallon
  • Solskydd – särskilt viktigt på sommaren eller under skidturerna

Satsa på bra rutiner

Oavsett vilken hudtyp du har är det viktigt att du skaffar dig en bra hudvårdsrutin som du kan följa varje dag. Du behöver milda rengöringsprodukter, krämer för dag och natt samt några extraprodukter som du använder då och då, exempelvis en bra peeling-kräm, ansiktsmask och serum. Ett bra tips är att skaffa produkterna inom samma linje då de ofta är framställda för att komplettera varandra. En dagkräm innehåller till exempel ofta en viss solskyddsfaktor och motverkar fria radikaler medan en nattkräm återställer hudens fukt och tillför näring. Du bör också välja produkterna efter din ålder och hudtyp, då en torr hy kräver mycket fukt och vård medan en fet hy behöver ämnen som motverkar talg-produktionen utan att torka ut.

Från insidan ut

Woman,Caring,Of,Her,Beautiful,Skin,On,The,Face,StandingAlla människor är unika och det gäller även huden. I många fall varierar också behoven beroende på saker som sinnestillstånd, livsstil och årstid. Om du går igenom en stressig period kan det leda till vissa hudproblem som du normalt inte har, medan kyla och hetta inverkar starkt på din hy. Genom att vara uppmärksam på hur din huds behov skiftar kan du förebygga och motverka olika problem. Om du märker att dina läppar har börjat bli lite torra och nariga kan något så enkelt som att ge dem en extrabehandling innan du går och lägger dig göra stor skillnad. Borsta dem lätt med tandborsten och ha på rikligt med balsam – du kommer vakna med underbart mjuka läppar.

Det är viktigt att vårda huden på insidan och det gör du bäst med en balanserad kost och mycket vatten. Kroppen behöver hela tiden näring och vätska, och det är mycket lätt att bli uttorkad även om du inte upplever att du svettas. Precis som du kan ha läppbalsam i fickan eller väskan kan något så enkelt som att ha en liten flaska vatten vid din sida hela tiden hjälpa dig att bättra på vätskeintaget. Tänk också på att din hud mår dåligt av rökning och alkohol, såväl som socker och snabbmat. Vet du med dig att du har vissa ovanor kan det vara dags att se över dem och göra något åt saken, vilken din hud och din kropp garanterat kommer tacka dig för.