redwineDet finns en ny trend att sukta efter i spavärlden. Det är nämligen ett spa i Japan som erbjuder sina gäster att bada i rött vin. Vinet som man badar i innehåller antioxidanten reservatol som kan minska ålderstecken. En upplevelse utöver det vanliga kan man helt klart säga, speciellt om man är en person som älskar rött vin.

Tidigare inlägg har handlat om den hårfria normen, som främst gäller på sommaren. Men nu är det vinter och då vill många lyxa till det i mörkret med att åka till ett trevligt spa. Letar man efter en upplevelse utöver det vanliga kan man packa resväskan och testa på Yunessun Spa, som ligger ungefär 10 mil utanför Tokyo. Poolerna där är alltså fyllda av vin, och inte vilka viner som helst utan några av de finaste.

Badtunnor fyllda med fina viner

I en artikel publicerad i Expressen kan man läsa att gästerna på Yunessun Spa erbjuds att bada i badtunnor fyllda med fina viner, som exempelvis Bordeaux eller Merlot. Enligt spaet själva så innehåller vinet i badtunnorna antioxidanten reservatol, vilken sägs ha anti-age egenskaper av olika slag. Reservatol ska enligt spaet stärka huden, minska risken för inflammation och öka blodcirkulationen i kroppen. Man kan dessutom dricka vinet samtidigt som man badar, eftersom det är både är gott och nyttigt. Men, tycker man det låter äckligt att dricka av vinet som man badar i så behöver man såklart inte göra det. Det går minst lika bra att bli serverad vin som inte varit i poolen, i ett vanligt vinglas. Så om man vill göra som de gamla romarna ska man definitivt besöka detta speciella spa i Japan!

 

Men detta kanske inte är alla vinälskares dröm, trots att vin anses som hälsosamt att bada i. Om du hellre dricker vin till mat, kan du kanske nedan lära dig ett och annat: