De senaste åren har det blivit en trend, och näst intill en norm, att vara hårfri. Både män och kvinnor vill ta bort oönskad hårväxt och allt fler letar efter lite mer permanenta lösningar.

4594911-woman-s-armpit

Allt fler män vill ha hårfria kroppar, skriver Sveriges Radio. Länge är det kvinnorna som kämpat för att förbli hårfria men nu har alltså idealet även spridit sig till män. Länge har håriga män setts som starka och virala men nu rakar alltså allt fler, speciellt unga män, hela kroppen. Varför det här idealet spridit sig även till männen framgår inte av just den här artikeln men det har delvis med att göra att många känner sig mer fräscha om de har mindre hår på kroppen och allt fler kvinnor tycker även att männen bör se till att i alla fall trimma sin kroppsbehåring.

Ta bort håret permanent

Men att hela tiden behöva raka eller vaxa bort håret, oavsett om man är kvinna eller man, kan vara jobbigt. Det tar nämligen tid och kan även göra huden irriterad. Och har man en snabb hårväxt kan man behöva göra något varje dag för att hårstråna ska hålla sig borta. Därför kan det vara skönt att göra en permanent hårborttagning, så att man helt enkelt slipper tänka på det oönskade håret. Det finns ett antal kliniker som specialiserar sig på just detta och vill man gå någonstans med den allra senaste tekniken, kan man ta sig en titt på www.drtore.com/harborttagning-jonkoping.

En större efterfrågan

Faktum är att allt fler går och tar bort håret med speciella maskiner. På Yle kan man läsa att de företag som sysslar med just hårborttagning rapporterar att det finns en allt större efterfrågan på deras tjänster. Vilken typ av metod som kunderna föredrar varierar, men de flesta är ute efter ett så varaktigt alternativ som möjligt.