Modet 2016 innebär oväntade kombinationer, som strumpor i sandalerna. På modeveckan i New York såg vi flera exempel på olika kombinationer som för några år sedan hade varit otänkbara men som nu är helt rätt.

Många var det som tappade hakan när kändisarna tog sig ut på stan i sockor och sandaler – en kombination som länge 764002-model-on-a-catwalkvarit föraktad av många – men nu vill alla följa trenden. Det är nämligen strumpornas år 2016 och det viktigast när du väljer strumpor är att du har ett par som syns. Och det är inte som så att du måste ha ett par sandaler till dina strumpor, om det känns obekvämt kan du likväl ha ett par sneakers eller kängor. Regeln att följa: visa strumporna. Var hittar du då strumpor som inte försvinner bakom byxa eller sko? För det första bör du såklart välja en låg sko och en kort byxa, strumpan måste också nå över ankeln för att vara synlig. Bäst är det att handla prisvärda Falke strumpor för att få till detta.

Carina Adamsberg: ovanliga kombinationer helt rätt

Det kan vara svårt att hänga med i svängarna när det kommer till mode, men oftast är det bara att följa med i modebloggar och modemagasin. En kvinna som har koll på trenderna är Carina Adamsberg, och hon menar på att årets stora trend är att våga möta ovanliga kombinationer – precis som med sandalerna och strumporna. Att till exempel ha ett spetslinne med en armykavaj eller rött och rosa, kan bli helt rätt – eftersom det är en ovanlig kombination. Om du kollar på det manliga modet är det samma sak som gäller, hitta annorlunda vinklingar. Det märktes också på modeveckan i New York då pälsjackan mötte magtröjan och yllekoftan och kostymbyxorna var en säker kombination.

Skinnjacka, ankel-korta byxan & sneakers

Om du enbart ska anamma en av trenderna för vårmodet 2016 är det den ankel-korta byxan, sneakers i alla möjliga färger och en skinnjacka. Känner du dig för osäker för att gå helt ut med en kombination som är lite annorlunda så välj istället en säker kombo, men försök även att utmana modet eftersom det nu är en spännande tid då alla ska vara sin egna person och visa det med kläderna. Snart kommer denna trend vara över och vi återgår till att gå i likadana HM-kläder, eftersom det kommer vara det mest moderna.