En ny säsong är här och det innebär nya trender. Våren bjuder på något för alla och den som älskar 90-talsstil lär jubla. 90-talet är nämligen tillbaka på riktigt men även mer pråliga accessoarer får vi gotta oss i.

570075-shopping

I Elle kan man ta del av vårens alla trender och just den här våren finns det faktiskt något för de flesta. Man kan nämligen välja att satsa på excentrisk maximalism men även en mer nedtonad och sval minimalism. Den absolut största trenden som vi ser i vår är 90-tal och favoriter som slipsklänningen och den grungeinspirerade stilen kommer tillbaka. En annan trend, som hängt med från tidigare säsonger, är sporttrenden och i år är den lite mer åt retrohållet. När det kommer till trendiga färger är det absolut vitt och gult i kombination och var för sig som gäller.

Trendigaste accessoarerna

Vad gäller accessoarer är ett par stora och dinglande örhängen ett måste. I princip alla modehus har gjort coola örhängen för vårsäsongen. En annan accessoar som kommer som en bubblare är diademet och bland andra Saint Laurent och Miu Miu har gjort en varsin liten tiara. Även det så kallade choker-halsbandet är tillbaka från 90-talet som en riktigt trendig accessoar, skriver Metro Mode. När det kommer till den givna accessoaren varje säsong, handväskan, ser vi bland annat att mindre väskor är populära och det finns många trevliga modeller av handväskor. Dessa är bland andra:

  • Handväskan som är formad ungefär som en mobiltelefon och rymmer just det.
  • Handväskan med handtag längst upp på väskan i klassisk damstil.
  • Den så kallade ”bucket bag” som ser lite ut som en gympapåse (fast snyggare så klart).
  • Den nostalgiska kameraväskan i ett nyare och snyggare format. Läs mer.

Cowboyboots hetaste skorna

När det kommer till skor är det framförallt cowboyboots som är det nya trendiga. Bootsen kommer i en mängd olika modeller och får gärna ha spetsig tå, precis som de klassiska bootsen har. Flera av modehusen visade upp ett par vita cowboyboots, så om man är osäker på vilken färg man ska ha sina skor i, kan det vara smart att satsa på ett par vita för att verkligen vara rätt i trenden.