En utsmyckning som vi ser allt oftare och som blev trendig i vintras är näsringen eller septumpiercingen. Flera stora kändisar har burit den, vilket gjort den poppis på bredare front.

1774081-soul

I tidningen Yle kan man läsa om en ny trend som synts på bland annat modehuset Givenchys visning och det är den så kallade septumpiercingen, alltså en ring i näsan. På grund av att den blivit trendig har vi även sett kändisar som Rihanna, Lady Gaga och Madonna bära den.

”I dag är septumpiercingen ett allt mer synligt fenomen också i modefotografier.”

Tidigare har den här typen av piercing endast burits av gifta indiska kvinnor och de har gjort så sedan flera århundraden tillbaka. Men nu är det allt fler, och inte bara kändisar, som bär den.

Gör inte ont

Den som tycker att det kan kännas lite läskigt att göra hål i näsan kan faktiskt köpa näsringar som inte kräver något hål, utan som bara fästs enkelt i näsan. Men den som vill göra en riktig piercing behöver kanske inte oroa sig för att det ska göra ont. I den här artikeln beskriver en modebloggare hur det känns att pierca näsan och hon säger att det inte alls gör ont, utan mer känns som att man håller tillbaka en nysning.

Finns många ringar

Har man gjort en septumpiercing eller vill ha en ring som kan sättas dit utan hål, finns massvis av ringar att välja mellan. På nätet kan man hitta en prisvärd septum piercing som är snygg och som passar den stil man vill ha. Ett tips kan vara att köpa en lite mer neutral piercing som kan bäras till vardags och en mer utsmyckad till festligare tillfällen. I Marie Claire kan man läsa att septumpiercingen gör den som bär den lite mer stilrätt och edgy, även om bäraren har vanliga kläder på sig.