Man behöver inte bara en varm jacka när det är vinter, men behöver även ha något varmt på fötterna. En bra vintersko ska vara varm, men inte för varm, samtidigt som den ska stå emot snöblandat regn och slask. Det finns mycket att välja på, i många olika prisklasser.

Björkallé i snö

  • Dr Martens är en klassiker. De är inte fodrade, men har ett extra lager läder på insidan, och det brukar räcka ganska långt. Dr Martens har många olika modeller, i olika färger och mönster. Alla är bra, men se upp för de med stålhätta. När det är kallt blir nämligen stålet kallt.
  • Vill man ha skor som går snabbt att ta av och på ska man välja australiensiskt. RM Williams och Blundstone gör klassiska boots med resår i sidan, i helt olika prisklasser. Men båda är bra. Sen har vi Ugg, var skor är lätta att känna igen. De är varma och sköna, men funkar inte så bra i snöslask.
  • Köper man ett par Uggs får man komplettera med gummistövlar eller andra vattentäta skodon. Rent generellt är vattentätt ofta dåligt på vintern, då materialen är för kalla när det är kallt, och för varm inomhus, eftersom skorna inte andas.

Tänk på att inte köpa för små skor. Det är bra att få plats med tjocka strumpor, om man nu inte väljer fodrade skor som Uggs.