Att passa i klänning gör de allra flesta, men visst finns det sätt att få klänningen att sitta extra snyggt – det gäller bara att klä sig i rätt sorts klänningsmodell för sin kroppstyp.

kvinna-garderob-galgarHöstens modetrender är fulla av olika plagg, material och stilar, men något som är otroligt tydligt för i år är att klänningen är i fokus. Och visst kan alla kvinnor bära upp en klänning precis lika snyggt allihop, för allt det handlar om är nämligen att välja en snygg klänning man gillar och sedan kombinera två saker: kroppstyp och klänningstyp. Det är något som Expressen sammanställt i en smart lista som just hjälper till att skapa en snygg silhuett – så allt du behöver göra är att välja klänningstyp efterkroppstyp.

Så väljer du klänning efter kroppstyp

  • Timglas-formad med smal midja bör satsa på klänning med rund och djupare urringning i figurnära modell och gärna skuret i omlott.
  • Atletiskt byggd kropp med breda axlar och ganska rak kropp i övrigt utan rundandeformer passar bäst i klänning med smalt axelparti, V-urringning och i kort längd.
  • Päron-formad kropp känns igen med mindre midja och byst samt desto större stuss och underkropp som passar bäst i klänning med uttalat axelparti, båtringad urringning och i knälång längd.
  • Äpple-formad kropp känns igen på grund av avsaknaden av midja och sina smala ben, klänningen som gör sig snyggast på denna kropp är en med rund och låg urringning gärna mörk överdel på klänningen och en vidare underdel.

Dags att välja klänning

När man fått koll på vilken klänningstyp man bör välja beroende på sin kroppstyp är det dags att köpa sin klänning, och snygga klänningar hittas i princip överallt. Ett tips är till exempel att spana in http://sofiamoore.dk/ som har massor av skräddarsydda klänningar att sätta tänderna i. Eller så kan man alltid ta en sväng på loppis eller i secondhandbutiken, och i en artikel hos Nyheter24 med sex stycken tips för hur man kan göra riktiga kap.

Slutligen: ett tips är att läsa listan på hösten topp-tio trender som tidningen Allas sammanfattat – där hittas allt från vilka material man ska kika efter till vilka färger och vilken makeup som är värda att ta en extra tipp på.