Den absolut största accessoaren som vi alltid bär med oss är vår frisyr och många är det som vill ha trendiga färger och frisyrer i håret – så vad är det egentligen för hårtrender som gäller för 2017?

harVill du ha det allra senaste och alltid vara moderiktig? Då ska du inte glömma ditt hår. Håret är nämligen den främsta accessoaren vi har att visa upp och om man nu under hösten 2016 velat vara trendig har även frisyren varit det. Men vad var det då som gällde för hösten i år? Enligt tidningen Chic var höstens hetaste frisyrer i form av den slarviga knuten, svalliga lockar i vågor och sidbenan gjorde en stark comeback – men om detta håller i sig till år 2017 återstår att se. Enligt Metro Mode är det nämligen enligt följande som våra frisyrer ska se ut det kommande året:

  • Långt hår – raka längder i långa längder är en het trend
  • Fritt från stylingprodukter – naturlig look är det som gäller, så passa på att rensa skåpen från geléer, sprayer och olika hårmousse.
  • Lugg – yep, fram med saxen eller boka klippning hos salongheadzone för nu är luggen tillbaka igen, och det spelar ingen roll vilken lugg du väljer så länge du i alla fall har den.
  • 80-tals lockarna – är tillbaka på modet men att det snarare ska se ut som att du sovit med fläta och inte alls den där permanentiga looken, lägg det på minnet.
  • Bob – denna omtalade frisyr är tillbaka och passar dig som inte vill ha det där långa svallet som också är trendigt 2017.
  • Sidbena – yes, den hänger kvar från höstens hårtrender och rockar du denna idag är det bara att fortsätta med det, du kommer vara lika trendig nästa år!

Ingen specifik färg trendar

Eftersom att större delen av nästa års hårmode går ut på att se så naturlig ut i barret som bara möjligt är det ingen speciell hårfärg som trender. Men självklart kan du färga håret i alla fall, men gör det på salong för bästa och mest naturliga resultat då. Eller om du prompt vill färga hemma – läs guiden som Damernasvärld lagt upp som en punktlista att följa för att färga håret så skonsamt som bara möjligt, annars är risken stor att du både sliter onödigt mycket på håret och inte blir nöjd med resultatet!