Din hud vill alltid ha fukt men under de kallare månaderna vill den även ha fett. Börja att återfetta huden i samma veva som du tvättar ansiktet under höst och vinter. Dessutom kräver en fin hy en bra hudvårdsrutin och rätt hudvårdsprodukter.

 

Vad är egentligen nyckeln till riktigt fin hy? Förutom att ha en väl genomarbetad hudvårdsrutin med rengöring, serum och återfuktning kan det vara värt att prova produkter som är desamma som proffsen använder. Köp hudvård från Hudoteket.se till exempel.

 

I en artikel i Nyheter24 går det att läsa mer om hur en bra hudvårdsrutin är. Där går det att läsa om hur en bra rengöring tar bort sminket i ditt ansikte på ett enkelt och skonsamt sätt. Det är vidare viktigt att rengöringen är lugnande för huden och mild i sin art. Serumet är den produkt som ger hyn lyster samtidigt som en återfuktande ansiktskräm är lika viktig för fet och torr hy.

 

Det som är viktigt att tänka på är dock att ha hudvårdsprodukter som är anpassade efter årstiden. Om huden trots dina välbeprövade produkter är glåmig och torr är det hög tid att prova något annat. När hösten kommer med kyla och blåst förändras luftfuktigheten ute, det är en påfrestning för huden i ansiktet, som inte skyddas av kläder. Det gör att torra fläckar och narig hud blir till vanliga besvär som drabbar även den bästa. Men tack och lov kan detta avhjälpas med rätt produkter, alltså rätt hudvård.

 

Hudens bästa vän är fukt

 

Det är smart att ha en fet rengöring. En som inte är en gel. Geler kan innehålla ämnen som tensider, det är aktiva ämnen som rengör väldigt väl men som på samma gång är extremt uttorkande för huden. Använd då i stället mildare produkter, rengöringsmjölk och rengöringskräm är fetare än gel och det tackar huden för. Oljebaserad rengöring ska man vara försiktig med att använda, trots att det ska vara skonsamt mot huden. Det är nämligen så att olja är fett och fett löser fett. Med andra ord så kan för mycket olja göra huden torrare. Och det är ju precis det vi inte vill ha när vi återfuktar och rengör våra ansikten under höst och vinter, totalt kontraproduktivt alltså. Mer om detta här och här.